Linkshttps://www.facebook.com/groups/1230973066922364/

Wednesday, November 23, 2016

Η Αξιοπρέπεια είναι το δικαίωμα να ζεις!



Αξίες-Ιδανικά-Όνειρα, λέξεις σπάνιες, λέξεις ουτοπικές όχι γιατί δεν μπορεί να τις έχεις καθείς από εμάς αλλά γιατί το…σύστημα είναι τόσο καλά οργανωμένο που πρέπει να έχουμε τη δύναμη να εναντιωνόμαστε σε καθημερινή βάση για να μην μας τις καταπατήσει.   
Όλες αυτές οι λέξεις θα μπορούσαν να τις αποκαλούμε με μια που δεν είναι άλλη από την αξιοπρέπεια, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, μια λέξη τόσο ισχυρή όσο και ευάλωτη όπως είναι και ο άνθρωπος που πρέπει να βρίσκει καθημερινά τη δύναμη να την κρατά ψηλά όπως και το βλέμμα του. Και κάπου εκεί οι ερινύες, τα απρόβλεπτα λάθη και τα ανεπιθύμητα εμπόδια που πολλές φορές θαμπώνουν τα όνειρά μας, παύουμε να ακούμε την ψυχή και το κορμί μας γίνεται αδύναμο ψάχνοντας απεγνωσμένα ένα χέρι, ένα κοίταγμα που θα σου δώσει ξανά τη ώθηση να κοιτάξεις από εκεί που σταμάτησες κι έτσι να συνεχίσεις να χαράξεις το δρόμο που ονειρεύτηκες που κάπου εκεί έβρισκες πάντα τον εαυτό σου, πριν στον αλλοιώσει το σύστημα και φτάσεις σε σημείο να μην τον αναγνωρίζεις.

Γι αυτό όσο ισχυρό κι αν είναι το καλά οργανωμένο σύστημα, πρέπει πάντα να θυμάσαι το ποιος είσαι και να μην αφήσεις ποτέ από τα μάτια σου εκείνο το βλέμμα που καθρεφτιζόσουν και σου έμαθε το δικαίωμα να ζεις και να μην το βάζεις κάτω!



                                                                                         Ευαγγελία Ανδρέου.

1 comment:

  1. Ο Βιας ηταν ενας απο τους εφτα σοφους της αρχαιας ελλαδος
    ζουσε στα παραλια της Μ.Ασιας και οταν τους επετεθηκαν οι Περσες πανικοβλητοι οι ελληνες τρεχαν στα καραβια να φυγουν παιρνωντας μαζι τους οτι υλικα πραγματα μπορουσαν
    να κουβαλησουν.Ο Βιας δεν πηρε τιποτα και ολοι απορησαν
    μαζι του γιατι ηταν πολυ ευπορος οικονομικα ..
    Τον ρωτησαν λοιπον γιατι αφηνει το βιος του πισω και αυτος απαντησε ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΟ ΦΕΡΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ """"""
    Αυτο ειναι αξιοπρεπεια !!!,,,
    Ο νοων νοητω ***

    ReplyDelete