Linkshttps://www.facebook.com/groups/1230973066922364/

Sunday, March 26, 2017

Κόσμε ψεύτικε!

                       



                        Κόσμε ψεύτικε! Πολλές φορές στη ζωή μας υπήρξε η στιγμή που θα το είπαμε, άλλοι πάλι παραμένουν απόλυτοι στην άποψή τους. Ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι λίγο ή πολύ όλοι μας τους έχουμε συναντήσει, με αποτέλεσμα φυσικά να μας απογοητεύει πολύ και να αναρωτιόμαστε γιατί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Απο την άλλη όμως καταλήγουμε ότι κι αυτοί τελικά πρέπει να υπάρχουν γιατί εξαιτίας τους εκτιμάμε πολύ περισσότερο τους αληθινούς ανθρώπους και πόσο μάλλον όταν τους έχουμε στη ζωή μας να μας χαροποιεί. Κι όμως προσωπικά πάντα θα αναρωτιέμαι γιατί να υπάρχει όλο αυτό; Τόσος πόνος, τόσο δάκρυ. Πόσο ψέμα ακόμη;                                                                                                                  Σίγουρα θα μπορούσαν να δωθούν πολλές απαντήσεις, κι όμως αρνούμαι να δεχτώ ότι εκεί που όλοι μας λίγο ή πολύ αναζητούμε την αλήθεια, την ουσία της ζωής και φυσικά την αγάπη, κι ενώ όλοι μας καταλήγουμε στο να παραπονιόμαστε γι αυτό, πως είναι δυνατόν εμείς οι ίδιοι να το διαψεύδουμε. Με μια κουβέντα θα μπορούσαμε πολύ απλά να πούμε:                        Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!
Όχι! Εγώ δεν το δέχομαι! και δεν θα πάψω να το βροντοφωνάζω ότι όσα κι αν έχουμε ζήσει, όσο κι αν οι εμπειρίες μας να μην υπήρξαν και τόσο αισιόδοξες, δεν θα μπορέσω ποτέ να δικαιολογήσω τον ψεύτη και τον υποκριτή! Μπορώ να καταλάβω την οποιαδήποτε ανθρώπινη αδυναμία, μα όχι και να εθελοτυφλούμε! Άλλωστε πιστεύω ότι δεν έχει καμία σχέση με αδυναμία, αλλά με την πνευματική μας ολοκλήρωση, που σημειώνω ότι δεν έχει να κάνει με την επαγγελματική και προσωπική μας ανάπτυξη και αναγνώριση, αλλά με κάτι βαθύτερο.
   Συνηθίζω να λέω ότι την αλήθεια μέσα μας όλοι μας την ξέρουμε, καταλήγω λοιπόν ότι μόνον αυτή θα μπορούσε να είναι η αιτία, ότι δηλαδή, επειδή γνωρίζουμε την αλήθεια μας, απο εκεί και πέρα απο εμάς εξαρτάται κατα πόσο μπορούμε ή καλύτερα έχουμε την δύναμη να την αποδεχτούμε.Κι έτσι κάπου εκεί, όσοι δεν κατάφερνουν να 'ενηλικιωθούν' να μην αντέχουν να την αποδεχτούν κι έτσι έχουν ανάγκη απο ένα ψέμα, που αυτό στη συνέχεια γίνεται τρόπος ζωής και κάπου εκεί είναι που χάνουμε όλοι, την ουσία της ζωής.

                       Γι αυτό και προσωπικά κόσμε! Επίτρεψέ μου να επιλέξω να ζω επαναστατικά, μέσα απο την αλήθεια!(με βάση τα λόγια του  Τζώρτζ Όργουελ). Κι ας πονά κάποιες φορές περισσότερο κι απο το ψέμα σου.


                                                                                                   Ευαγγελία Ανδρέου. 

No comments:

Post a Comment